latinica  ћирилица
14/09/2020 |  14:21 | Autor: SRNA

Šekovići: Dobrodošla pomoć Vlade Srpske

Načelnik opštine Šekovići Momir Ristić zahvalio je Vladi Republike Srpske za pomoć ovoj lokalnoj zajednici od 25.000 KM, koja će dobro doći u doba krize izazvane epidemijom virusa korona.
Šekovići - Foto: RTRS
ŠekovićiFoto: RTRS

- S obzirom na to da je, ne samo u našoj, nego i u svim lokalnim zajednicama i gradovima, loše punjenje budžeta zbog virusa korona, donacija Vlade Republike Srpske nam je i te kako dobrodošla - rekao je Ristić Srni.

On je naveo da će novac biti iskorišten za domski smještaj, isplatu socijalne pomoći, te prevoz đaka osnovne i srednje škole.

- Vlada Republike Srpske je u protekle dvije godine doznačila opštini Šekovići 700.000 KM za asfaltiranje puteva na području cijele opštine - podsjetio je Ristić.

On je istakao da su Šekovići iz Fonda solidarnosti dobili 150.000 KM i da su ta sredstva iskorištena za sanaciju krovova i fasada na zgradama u centru, zatim za klizišta koja su proistekla iz poplava od prije mjesec i po dana na ovom području.

- Zahvaljujemo Vladi i zbog izdvojenih 320.000 KM za izgradnju boračke zgrade u koju je smješteno osam porodica - rekao je Ristić.

Ristić je napomenuo da je opština Šekovići od kabineta predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović dobila 30.000 KM, zahvaljujući čemu je područna škola u Tišči osposobila grijanje.

Vlada Republike Srpske je u četvrtak, 10. septembra, donijela odluku o isplati 750.000 KM nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicima lokalne samouprave.