latinica  ћирилица
14/09/2020 |  15:16 ⇒ 16:36 | Autor: SRNA

Vučić i patrijarh Irinej o položaju srpskog naroda u regionu (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejom o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj ali i drugim dijelovima BiH.
Vučić i patrijarh Irinej (foto:  Tanjug / Zoran Žestić) -
Vučić i patrijarh Irinej (foto: Tanjug / Zoran Žestić)

Vučić je izvjestio patrijarha Irineja o pregovorima o Kosovu i Metohiji, koji su početkom mjeseca vođeni u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svjetskim državnicima, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

      View this post on Instagram

Divno i korisno vreme provedeno u razgovoru sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem, a kompot od kajsija specijalni je poklon njegove Svetosti.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 14, 2020 at 4:40am PDT

Posebna pažnja posvećena je najavi niza ambicioznih projekata za budućnost Srbije, a patrijarh Irinej je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unapređenje zdravstvenog sistema i naročito pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Sastanku su prisustvovali vikarni episkop remezijanski Stefan, lični sekretar patrijarha Dejan Nakić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.