latinica  ћирилица
14/09/2020 |  15:20 | Autor: SRNA

Milić: Sutra obilježavanje Dana srpskog jedinstva

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić potvrdio je za Srnu da će sutra u Brčkom prigodnom svečanošću biti obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, praznik koji će od ovog 15. septembra ubuduće obilježavan u Republici Srpskoj i Srbiji u znak sjećanja na dan kada je u Prvom svjetskom ratu 1918. godine probijen Solunski front.
Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić - Foto: SRNA
Gradonačelnik Brčkog Siniša MilićFoto: SRNA

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće obilježen polaganjem cvijeća na Spomenik srpskim braniocima Brčkog.

Prisustvo obilježavanju ovog praznika potvrdili su predstavnici svih srpskih političkih partija i udruženja proisteklih iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, te sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Vlada Republike Srpske usvojila je 10. septembra zaključak da se 15. septembar obilježava kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Republički organi i jedinice lokalne samouprave biće u obavezi da obilježe ovaj dan uz obavezno isticanje zastave Republike Srpske.

Rukovodstva Srpske i Srbije dogovorila su na sastanku krajem avgusta u Beogradu obilježavanje zajedničkog praznika Srpske i Srbije - 15. septembra, dana kada je probijen Solunski front.