latinica  ћирилица
14/09/2020 |  15:53 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Univerzitet u Istočnom Sarajevu obilježio 28 godina rada (VIDEO)

Univerzitet u Istočnom Sarajevu osnovan je na današnji dan prije 28 godina. Tim povodom, najboljim studentima u akademskoj 2019/2020. godini, dodijeljene su "Plakete univerziteta".
Dodjela priznanja najboljim studentima - Foto: RTRS
Dodjela priznanja najboljim studentimaFoto: RTRS

Diplomirani politikolog, Filip Matić, najbolji je student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Prosjek ocjena 9,94 rezultat je napornog rada, ali od broja na papiru važnije je znanje, kaže Matić.

Obrazovanje će nastaviti na matičnom fakultetu, s nadom da će stati s druge strane katedre.

- Ova plaketa koju smo dobili od Univerziteta je veliko priznanje upravo za taj trud i rad, jer kada radite uvijek na kraju dođe neka nagrada, a za nas je trenutno najveća nagrada ovo priznanje koja je kruna na sve ono što smo radili prethodne četiri godine - istakao je Matić.

Već 28 godina Univerzitet u Istočnom Sarajevu kontinuirano radi na unapređenju naučno-istraživačkog i umjetničkog rada.

Dokaz su brojna međunarodna priznanja, dobijena zahvaljujući studentima koji zavidnim znanjem u najboljem svjetlu predstavljaju Univerzitet.

- U ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu mogu da kažem da ćemo učiniti sve da nam najbolji ne odlaze iz Republike Srpske, da nam ne budu najjeftiniji, da ih školujemo za neke druge kao da drugima trebaju a nama ne, to se više ne smije događati - poručio je Milan Kulić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Infrastrukturna ulaganja u dva javna univerziteta, dokaz su da je Vlada čvrsto opredijeljenja za reformu visokog obrazovanja, a ujedno i podsticaj za dalji napredak visokoškolskih ustanova, rekao je ministar Srđan Rajčević.

- Pored studentskog doma u Lukavici za koji je prethodno odobreno 7,5 miliona maraka, mi smo prošle sedmice odobrili u dodatnih 12 miliona za izgradnju rektorata i Muzičke akademije, kao i za trajno rješavanje problema smještaja Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport - naglasio je Rajčević.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske u 2020. godini uložila više od 120 miliona maraka u razvoj visokog obrazovanja.