latinica  ћирилица
14/09/2020 |  18:31 | Autor: SRNA

Putin: Rusija će obezbijediti Bjelorusiji kredit od 1,5 milijardi dolara

Rusija namjerava da Bjelorusiji obezbijedi državni kredit od 1,5 milijardi dolara, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Aleksandr Vilьf) -
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Aleksandr Vilьf)

Nakon sastanka sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju, Putin je istakao da je dogovoreno da će Rusija u ovom teškom trenutku obezbijediti Bjelorusiji državni kredit u iznosu od 1,5 milijarde dolara.

- Mi ćemo to ispuniti. Sada, koliko je poznato, naši ministri finansija rade na ovome na profesionalnom nivou - precizirao je Putin.

On je podsjetio da je ruski premijer Mihail Mišustin ranije održao uspješne pregovore u Minsku o svim oblastima saradnje dvije zemlje, uključujući i finansijsku.

Putin je naglasio da očekuje da će se informacije o kreditu odraziti na finansijskom tržištu, prenosi Sputnjik.

- Nisam slučajno pomenuo kredit koji Rusija planira da obezbijedi Bjelorusiji u najskorije vrijeme. Nadam se da će se to odraziti i na finansijskom tržištu - rekao je ruski predsjednik.

Putin je ocijenio da je prijedlog o reformi Ustava, koji je iznio predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, logičan, blagovremen i adekvatan.

On je izrazio uvjerenje da će, s obzirom na Lukašenkovo iskustvo u političkom radu, posao na reformi Ustava biti organizovan na najvišem nivou, prenosi ruska novinska agencija TASS.