latinica  ћирилица
15/09/2020 |  11:47 ⇒ 11:47 | Autor: RTRS

Petković: Stanivuković da se izvini Narodnoj skupštini

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Milan Petković pozvao je danas predsjednika Gradskog odbora PDP-a i poslanika ove partije Draška Stanivukovića da se javno izvini Narodnoj skupštini zbog iznesenih neistina u vezi skandalozne inicijative o gradnji tzv. parka mira u Banjaluci.
Milan Petković - Foto: RTRS
Milan PetkovićFoto: RTRS

- Nakon što se juče pojavio snimak sa N1 televizije u kojem je Stanivuković potvrdio da, zaista, namjerava u Banjaluci da gradi park zaraćenim stranama iz proteklog rata, a što je on energično negirao u govoru pred Narodnom skupštinom, tvrdeći da je mislio na srpske vojnike iz proteklih ratova, najmanje što bi trebalo da uradi jeste da se izvini Skupštini i kolegama poslanicima koje je grubo obmanulo iznošenjem takvih, pokazalo se sada, potpuno neistinih i neiskrenih tvrdnji - rekao je Petković.

On je ukazao da je objavljeni isječak iz intervjua za N1 jasno i nedvosmisleno pokazao da je Stanivuković iznio grube neistine u Narodnoj skupštini i da bi, suočen sa ovim dokazima, trebalo da se javno izvini svojim kolegama iz poslaničkih klupa.

- Ovo bi bio jedan zaista visoko moralni čin da kolega Stanivuković izađe u javnost sa izvinjenjem i tako na djelu pokaže da mu je stalo do istine. Bolje mu je da prizna istinu i suoči se sa tim da je jedno govorio u Sarajevu, a drugo u Banjaluci, a ne da sada "tihuje" i ne oglašava se o ovom skandalu - istakao je Petković.