latinica  ћирилица
15/09/2020 |  13:03 | Autor: SRNA

Mihajlović: Važan zajednički praznik

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović čestitala je zajednički praznik Srbije i Republike Srpske - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, te poručila da je ovaj praznik značajan zbog istorije i radi očuvanja identiteta srpskog naroda, dok su zajednički projekti bitni za budućnost.
Zorana Mihajlović - Foto: TANЈUG
Zorana MihajlovićFoto: TANЈUG

Ona je istakla da je zajednički praznik Srbije i Republike Srpske važan zbog svega što je kroz istoriju prošao srpski narod, koji treba da bude ponosan na svoju borbu za slobodu, na svoju kulturu i identitet, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- Ali, važno je da radimo zajedno i na projektima koji su bitni za povezivanje srpskog naroda i koji će doprinijeti bržem razvoju i boljoj budućnosti u cijelom regionu - poručila je Mihajlovićeva.

Ona je podsjetila da Srbija već gradi prvu dionicu auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, koja je povezuje sa Republikom Srpskom, te da će se graditi i nastavak ovog auto-puta, dionica od Bijeljine do Rače, kao zajednički projekat.

- Izgradili smo novi most Ljubovija-Bratunac, koji će mnogo značiti ljudima s obje strane Drine, a koji je važan i zbog zajedničkog graničnog prelaza. Gradićemo zajedno i aerodrom u Trebinju, koji će biti prvi takav projekat u vazdušnom saobraćaju u regionu - istakla je Mihajlovićeva.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na dan kada je prije 102 godine, 15. septembra 1918, u Prvom svjetskom ratu, probijen Solunski front.