latinica  ћирилица
15/09/2020 |  14:34 ⇒ 17:54 | Autor: TANЈUG

Vučić: Veliki dan sa Srpsku i Srbiju (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave da Srbi, ujedinjeni i složni, mogu da prevaziđu sve nedaće, pobijede sve probleme i osiguraju budućnost naše djece.
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol) -
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol)

- Nema viših i važnijih vrijednosti od jedinstva našeg naroda i slobode za koju su se naši preci borili, za koju ćemo se boriti i u budućnosti - poručio je Vučić povodom praznika, koji od ove godine Srbija i Republika Srpska zajedno obilježavaju 15. septembra.

Slavimo, a to će ubuduće biti i državni praznik, jedinstvo i slobodu, ističe Vučić u izjavi za Tanjug i dodaje da je danas veliki dan za Srbiju, Republiku Srpsku i cijeli srpski narod.

On je podsjetio da danas slavimo dan proboja Solunskog fronta, kada su se, 15. septembra, vojnicima Srbije, koji su prošli kroz pakao Albanije i tokom ratnog sukoba izgubili 50 odsto svojih saboraca, priključili dobrovoljici iz drugih srpskih krajeva.

- Bilo ih je 10 odsto iz Hercegovine, Bosne, Like, Krajine, Banije, Korduna, svih dijelova gdje su Srbi živjeli. Srbin nije mogao da prihvati obavezu da ratuje protiv Srbina i prključio se uz našu jedinu crveno, plavo, bijelu zastavu, koja nas i danas ujedinjuje - dodao je on.

Vučić je naglasio da je važno da i danas, kada se suočavamo sa brojnim izazovima i pritiscima svijeta, kada vidimo da, bez obzira na ekonomske uspjehe, srpski narod i dalje očekuju teški dani - odgovor mora biti jedinstvo, sloga i borba pametnim političkim sredstvima za slobodu srpskog naroda.

- Ako smo jedinstveni, složni ujedinjeni, mi Srbi, a ovo nije samo državni praznik, već svesrpski, možemo da prevaziđemo sve nedaće, pobijedimo sve probleme, osiguramo i garantujemo budućnost naše djece - poručio je predsjednik Srbije.

Vučić je zahvalio Srbima u Republici Srpskoj, ali i srpskom narodu u regionu i svijetu, koji, kako kaže, pomažu i koji su se uvijek zalagali da sloboda bude najveće opredjeljenje i vrijednost srpskog naroda i države Srbije.

- Čestitam narodu u Republici Srpskoj i Srbiji praznik, ali i svim Srbima širom svijeta. Svojom zastavom se ponosimo i čuvaćemo je, umećemo da čuvamo zemlju, ali i zajednički narod. Tako ujedinjeni ostavićemo trag u istoriji Evrope i svijeta i imaćemo dobru i sigurnu budućnost - zaključio je predsjednik Srbije.

      View this post on Instagram

Danas je veliki dan za Srbiju i Srpsku, za celokupan srpski narod. Danas slavimo jedinstvo i slobodu. Nema viših i važnijih vrednosti od jedinstva našeg naroda i slobode za koju su se naši preci uvek borili i za koje ćemo uvek morati, želeti da se borimo i u budućnosti. Čestitam narodu u Republici Srpskoj, čestitam narodu u Srbiji i svim Srbima širom sveta. Svojom zastavom, svojom prelepom crveno, plavo, belom zastavom se ponosimo i čuvaćemo je i umeti da čuvamo našu zemlju, ali umeti zajednički da čuvamo i naš narod. Tako ujedinjeni ostavićemo trag u istoriji i Evrope i sveta i imaćemo dobru i sigurnu budućnost.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 15, 2020 at 4:15am PDT