latinica  ћирилица
16/09/2020 |  12:10 | Autor: srpskainfo.com

Optimizam u Borcu: Ne treba da se plašimo Rio Avea

U taboru Borca s nestrpljenjem očekuju sutrašnji meč sa Rio Aveom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
FK Borac-konferencija za novinare -
FK Borac-konferencija za novinare

Kod igrača i stručnog štaba ima dosta optimizma uprkos činjenici da je rival iz veoma kvalitetne portugalske lige.

– Ne treba da se plašimo Rio Avea, ako se ni oni ne plaše nas. Ne bih da izgleda da ne respektujem rivala, ali znam dobro za koga igram, u Borcu sam već neko vrijeme. Pogotovo ne treba da se bojimo jer igramo kod kuće. Smeta mi kada neko kaže da je dovoljno to što smo u Evropi prošli Sutjesku, ne mogu to da razumijem. Nadam se pobjedi sutra – poručio je Ziljkić.

Šef stručnog štaba Banjalučana Vlado Јagodić takođe smatra da ekipa može do pobjede.

– Nadam se da možemo do uspjeha koji klub do sada nije napravio – poručio je Јagodić aludirajući na činjenicu da Borac nikada nije preskočio dva rivala na međunarodnoj sceni.

Dodao je da vrlo dobro znaju kvalitete rivala, imaju četiri iskusna igrača koji su okosnica tima, a oko njih su okupljeni mlađi, djeluju dosta dobro.

- Forsiraju igru do noge sa ciljem da imaju posjed lopte, skautirali smo ih u sve tri kontrolne utakmice koje su odigrali. Imaju i nekih mana, a one i činjenica da igramo na našem terenu nam budi optimizam. Nažalost, nećemo imati podršku sa tribina, ali igrači znaju da su navijači uz njih. Nećemo se braniti, takva igra nam ne bi mogla donijeti ništa dobro – istakao je Јagodić.

Stručni štab neće moći da računa na lijevog beka Aleksandra Subića koji izostaje zbog povrede, a pod znakom pitanja je napadač Јovo Lukić koji se juče požalio na povredu aduktora.

Utakmica između Borca i Rio Avea igra se sutra s početkom u 20 časova, a sudiće ga danski arbitar Peter Kjersgard-Andersen.