latinica  ћирилица
16/09/2020 |  14:42 ⇒ 19:54 | Autor: SRNA

Liberman: Dodikova inicijativa o preseljenju Ambasade je hrabar potez

Poslanik u Knesetu Avigdor Liberman ocijenio je prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o preseljenju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Јerusalim kao hrabar čin.
Liberman i Dodik - Foto: nezavisne novine
Liberman i DodikFoto: nezavisne novine

- Želio bih čestitati svom prijatelju Miloradu Dodiku na hrabarom činu da preseljenje Ambasade BiH u Јerusalim stavi na dnevni red sjednice Predsjedništva. Srećno - istakao je na Tviter nalogu Liberman, bivši ministar odbrane Izraela.

Dodik je ranije rekao da bi sutra trebalo da bude održana redovna sjednica Predsjedništva, kao i dvije vanredne na kojima bi bilo riječi o pristupanju BiH inicijativi "mali Šengen", te inicijativama o premještanju Ambasade BiH u Izraelu iz Tel Aviva u Јerusalim i priznavanju samoproglašenog Kosova.

On je istakao da bi bilo važno da se iz Tel Aviva Ambasada BiH izmjesti u Јerusalim i da bi to bio jasan putokaz kojim bi osnažili prijateljstvo BiH sa Izraelom.

Dodik je podsjetio da je Predstavništvo Republike Srpske locirano u Јerusalimu.

- Svjestan sam da će dva člana Predsjedništva vjerovatno biti protiv odluke o premještanju Ambasade u Јerusalim - naveo je srpski član Predsjedništva.