latinica  ћирилица
16/09/2020 |  15:41 ⇒ 17:19 | Autor: SRNA

Dodik uručio 100.000 evra za obnovu Saborne crkve u Zagrebu (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetu Zagrebu započeo je sastankom sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.
Zagreb: Dodik - Porfirije - Foto: SRNA
Zagreb: Dodik - PorfirijeFoto: SRNA

Tokom susreta sa vladikom Porfirijem, srpski član Predsjedništva BiH uručio je donaciju Vlade Republike Srpske u iznosu od 100.000 evra za obnovu Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu koja je oštećena u zemljotresu.

Pomoć Vlade Srpske obnovi Crkve preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu najvažiniji je rezultat prvog dijela posjete Milorada Dodika. Za mitropolita, osim pomoći bitna je i simbolika posjete.

- Posjetu koja pokazuje da gdje god da živimo, ma kakve granice da nas dijele, ako smo u duhu i pogledu svoj identiteta jedno, onda smo svugdje jedno - rekao je mitropolit Porfirije.

Zagreb: Dodik - Porfirije (Foto: SRNA)

Srpski član Predsjedništva BiH sa mitropolitom Porfirijem posjetio je i učenike Pravoslavne gimnazije Kantakuzine Katarine Branković.

- Drago mi je da vidim da naša crkva ovdje djeluje, vraća život i veoma je važna za očuvanje identiteta ovdje u Hrvatskoj kao i bilo gdje u svijetu - poručio je Dodik.

Zagreb: Dodik - Porfirije (Foto: SRNA)