latinica  ћирилица
16/09/2020 |  15:43 ⇒ 19:54 | Autor: SRNA

Vlada Srpske u kontinuitetu kreira mjere podrške privredi

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u razgovoru sa ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom da Vlada Srpske u kontinuitetu kreira mjere podrške privrednim subjektima kako bi se sačuvalo svako radno mjesto tokom pandemije virusa korona.
Višković - Ruson (foto: Vlada Srpske) -
Višković - Ruson (foto: Vlada Srpske)

Na sastanku Viškovića, koji je primio u oproštajnu Rusona, razgovarano je o saradnji između vlada Srpske i Federacije BiH i Savjeta ministara, evropskom putu BiH, te o saniranju posljedica pandemije virusa korona u zdravstvu i privrednom sektoru.

Višković je upoznao Rusona sa aktuelnom situacijom u Srpskoj, posebno kada je riječ o uticaju pandemije virusa korona na privredu.

On je istakao da Vlada Srpske, zajedno sa poslovnom zajednicom, prati stanje po ovom pitanju i u kontinuitetu kreira mjere podrške privrednim subjektima kako bi se sačuvalo svako radno mjesto, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Ruson je istakao da Ambasada Francuske u BiH daje punu podršku evropskom putu Srpske i BiH i prati napredak u ispunjavanju prioriteta iz mišljenja Evropske komisije za BiH.

Na sastanku je istaknuta dobra saradnja Srpske i Francuske u oblasti kulture i obrazovanja i, u skladu sa tim, u Trebinju je otvoreno jedno dvojezično odjeljene.

Premijer Višković i ambasador Ruson razmijenili su mišljenje i o ostalim aktuelnim pitanjima u Srpskoj i BiH.

Višković se zahvalio ambasadoru Rusonu na saradnji i pomoći koju je Francuska pružila Republici Srpskoj i BiH i poželio mu uspješan nastavak diplomatske karijere.