latinica  ћирилица
16/09/2020 |  15:49 | Autor: SRNA

Lučić: Zaustaviti tiraniju i nepravdu nad srpskim narodom

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić najoštrije je osudio današnja hapšenja Srba na Sokocu, koja su izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH, te poručio da se jednom za svagda mora stati na put tiraniji i nepravdi koja se u kontinuitetu vrši nad srpskim narodom, saopšteno je iz Skupštine grada.
Miroslav Lučić - Foto: SRNA
Miroslav LučićFoto: SRNA

- Pripadnici Sipe danas su, ko zna koji put, po nalogu Tužilaštva BiH hapsili naše komšije, saborce, prijatelje, saradnike, izazivajući strah i paniku među porodicama uhapšenih i stanovništvom opštine Sokolac. Spreman sam da lično, ali i kao predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo, pružim svaku vrstu pomoći porodicama - rekao je Lučić.

On je zatražio od predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i Vlade Srpske da preduzmu sve neophodne mjere kako bi pomogli uhapšenim licima i njihovim porodicama.

- Moramo pokazati da Momčilo Pajić, Aleksa Gordić, Milan Tupajić, Dragan Obradović, Miladin Gašević, Јadranko Šuka, Željko Gašević, Momir i Branislav Kezunović nisu sami. Moramo jednom za svagda stati na put tiraniji i nepravdi koja se u kontinuitetu vrši nad srpskim narodom - poručio je Lučić.

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH danas su, postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske na Sokocu i u Sarajevu slobode lišili devet lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zločin protiv čovječnosti, saopšteno je iz Sipe.