latinica  ћирилица
16/09/2020 |  16:10 | Autor: SRNA

SRNA stoji iza svake emitovane vijesti

Novinska agencija Republike Srpske - SRNA stoji iza svake vijesti koju emituje u servisu, pa tako i iza vijesti koju je objavila sa parastosa srpskim borcima na plato Meokrnje na Vlašiću koji je služen u subotu 12. septembra.
SRNA - Foto: RTRS
SRNAFoto: RTRS

SRNA će i dalje nastaviti da pravovremeno i istinito informiše javnost o svim dešavanjima u Republici Srpskoj, BiH, regionu i svijetu.

Naš dopisnik iz Kotor Varoša, kao i učesnici ovog događaja potvrdili su informacije objavljene u vijesti o parastosu na platou Meokrnje na Vlašiću za 21 srpskog borca koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu, a čije održavanje je pokušalo da spriječi stotinjak Bošnjaka.

Fotografije sa mjesta događaja, koje su objavljene u foto-servisu SRNE, govore više od riječi, a politička "prepucavanja" pojedinaca i medija koja nemaju veze sa tekstom koji je objavljen u servisu Srne nisu predmet našeg interesovanja, već tačnost informacije koju smo objavili.

Istinitost izvještaja SRNE o parastosu na platou Mekrnje potvrdio je juče i jedan od učesnika Danijel Đurić koji je izjavio Srni da je sve vrijeme grupa Bošnjaka sa ogrnutim zastavama Turske, Islamske zajednice, BiH i ratnim zastavama takozvane Armije BiH sa ljiljanima provocirala i pokušavala da spriječi obilježavanje godišnjice stradanja srpskih boraca koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije u Kotor Varoši Miladin Savanović, ipak, tvrdi da su, kako kaže, lažne i tendenciozne informacije da je stotinjak Bošnjaka pokušalo da spriječi održavanje parastosa.

SRNA je dva dana pokušavala da dobije izjavu od predsjednika Boračke organizacije Kotor Varoš, ali bezuspješno.

U subotu, 12. septembra služen je parastos za 21 srpskog borca na platou Meokrnje na Vlašiću koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu, koji je pokušalo da spriječi grupa od oko stotinjak Bošnjaka.

Do većih incidenta nije došlo zbog pribranosti učesnika okupljanja i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji nisu nasjeli na provokaciju Bošnjaka.

Ovo mjesto na platou Vlašića pripada Republici Srpskoj i tu se već drugu godinu služi parastos za 21 srpskog borca koji su stradali u muslimanskim ofanzivama na ovu kotu 1992. i 1994. godine.