latinica  ћирилица
16/09/2020 |  16:28 ⇒ 19:15 | Autor: SRNA

Plenković: Sa Dodikom o infrastrukturnim projektima

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da će danas u Zagrebu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom razgovarati o infrastrukturnim projektima.

- Nema nikakve tajne. Dogovorili smo da dok je tu da dođe u Vladu da vidimo kakva je situacija...mostovi, putevi, niz pitanja o kojima moramo voditi računa. I to je sve - rekao je Plenković novinarima.

Plenković je istakao da je riječ o radnom sastanku, "bez velike drame".

- Ako ima situacija u kojima neko unutar teritorije BiH, neko u okviru Republike Srpske ide sa trasom auto-puta koji treba srušiti kuće Hrvata koji tamo žive, onda je moja zadaća kao hrvatskog premijera da nazovem gospodina Dodika i pitam može li trasa ići nekim drugim putem - rekao je Plenković.

Plenković je dodao da ga je Milanović obavijestio o dolasku Dodika koji je izrazio želju da se tokom boravka u Zagrebu sastane i sa predsjednikom Vlade, prenosi Hina.

- To je naša prijateljska, susjedna zemlja koju podržavamo u procesu unutrašnjih reformi i na putu prema EU i NATO-u - rekao je Plenković na pitanje.

Plenković je istakao da je bio u Sarajevu, održao sjednicu sa Savjetom ministara i hrvatskom Vladom, imao niz susreta i da će ih imati i u budućnosti i s drugim akterima u BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH stigao je u Zagreb, gdje će se odvojeno sastati sa Plenkovićem i sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.