X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
16/09/2020 |  17:28 ⇒ 17:29 | Izvor: SRNA

Odgođeno suđenje za ubistvo srpskih vojnika u Sarajevu

Suđenje komandantu Specijalne jedinice MUP-a takozvane RBiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika ЈNA 1992. godine u Sarajevu, koje je bilo najavljeno za sutra, odgođeno je do daljeg.
Optuženi u predmetu "Veliki park" Dragan Vikić i njegov branilac Fahrija Karkin - Foto: SRNA
Optuženi u predmetu "Veliki park" Dragan Vikić i njegov branilac Fahrija KarkinFoto: SRNA

Vikićev branilac, advokat Adna Dobojlić rekla je Srni da je sutrašnje ročište odgođeno na zahtjev jednog od optuženih u ovom predmetu.

U predmetu "Veliki park", osim Vikića, optuženi su pomoćnik ministra unutrašnjih poslova tadašnje BiH Јusuf Pušina, te pripadnici Јedinice rezervnog sastava policije Nermin Uzunović i Mladen Čovčić.

Prema optužnici, oni su bili informisani o zarobljavanju osam pripadnika ЈNA srpske nacionalnosti iz transportera u kvaru na području sarajevskog naselja Dobrinja.

U optužnici je navedeno da su optuženi bili informisani o stavljanju pod kontrolu i nadzor policijskih i bezbjednosnih struktura zarobljenih vojnika ЈNA, koji su potom izvedeni u Veliki park blizu Doma policije u centru Sarajeva, gdje su ubijeni.

Tijela pripadnika ЈNA sklonjena su i odvezena s ciljem uklanjanja i prikrivanja dokaza, ali su pronađeni posmrtni ostaci dvojice ubijenih, dok se za ostalim tijelima još traga.

Datum održavanja narednog ročišta biće objavljen naknadno.