latinica  ћирилица
16/09/2020 |  17:54 | Autor: SRNA

Đurić: Prva tema biće ZSO, što se tiče srpske strane

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da će, što se srpske strane tiče, sutra u Briselu u tehničkom dijalogu Beograda i Prištine prva tema biti Zajednica srpskih opština /ZSO/.
Marko Đurić - Foto: RTRS
Marko ĐurićFoto: RTRS

Đurić je, povodom izjave specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da će biti riječi o međusobnim finansijskim potraživanjima, podsjetio da je tema ZSO usvojena pod okriljem EU prije sedam i po godina.

On je napisao na "Tviteru" da će moguća tema biti i pitanje imovine, privatne, državne i crkvene.

Delegacije Beograda i Prištine nastaviće u Briselu tehnički dijalog, a iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su ranije danas naveli da će se razgovarati o formiranju ZSO i pitanju imovine.

Lajčak je na "Tviteru" napisao da su se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade /samoproglašenog/ Kosova Avdulah Hoti saglasili da će njihovi pregovarači slijediti rješavanje međusobnih finansijskih potraživanja i aranžmana za nevećinsku zajednicu.

- Zato ćemo sutra razgovarati o finansijskim potraživanjima, a o sporazumima o nevećinskim zajednicama u narednim danima - napisao je Lajčak.