latinica  ћирилица
16/09/2020 |  19:02 ⇒ 17/09/2020 | 10:43 | Autor: SRNA

Milanović: Važan nastavak dijaloga predstavnika sva tri konstitutivna naroda (FOTO/VIDEO)

Za ostvarenje stabilne i funkcionalne BiH važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u BiH, čemu je Hrvatska, kao prijateljska i susjedna zemlja, spremna da doprinese, saopšteno je iz kabineta predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića nakon njegovog današnjeg sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.
Sastanak Dodika i Milanovića - Foto: SRNA
Sastanak Dodika i MilanovićaFoto: SRNA

- Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske koji je u Zagreb došao na poziv predsjednika Milanovića - navodi se u saopštenju.

Iz kabineta predsjednika Hrvatske dodaju da je na sastanku razgovarano o situaciji u BiH i "njenim evro-atlantskim perspektivama, zatim o problemima u sprovođenju Dejtonskog sporazuma, te o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda - Hrvata, Srba i Bošnjaka".

U saopštenju se ističe da je interes Hrvatske stabilna i funkcionalna BiH, kao i "osiguranje jednakih prava Hrvata u BiH, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda".

Milorad Dodik, Zoran Milanović (foto:Ured predsjednika)

- Zbog toga Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smjeru jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u BiH i jugoistočnoj Evropi - navodi se u saopštenju.