latinica  ћирилица
17/09/2020 |  11:43 ⇒ 12:50 | Autor: SRNA

Radojičić sa norveškim ambasadorom o naučnotehnološkom parku (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Norveške u BiH Olava Rejnertsena, te ga upoznao o infrastrukturnim projektima koje realizuje gradska administracija, sa posebnim naglaskom na aktivnosti u vezi sa uspostavljanjem naučnotehnološkog parka.
Radojičić sa norveškim ambasadorom (foto:banjaluka.rs.ba) -
Radojičić sa norveškim ambasadorom (foto:banjaluka.rs.ba)

Na sastanku u Gradskoj upravi, tokom kojeg je bilo riječi o projektima i mogućnostima saradnje u oblasti energetske efikasnosti i savremenih tehnologija, prečišćavanja otpadnih voda i zbrinjavanja čvrstog otpada, naglašeno je da je Norveška pomogla brojne projekte koje su međunarodni partneri sproveli u Banjaluci, među kojima je od posebnog značaja pomoć prilikom uspostavljanja i rada Inovacionog centra.

- Norveška je pomogla i tokom pandemije virusa korona, kada su, posredstvom UNDP-a, uručene značajne donacije našim bolnicama - navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Ambasador Norveške zahvalio je Radojičiću za prijem, a na kraju sastanka sagovornici su se usaglasili da to što su Banjaluka i norveški Bodo bili konkurenti za titulu Evropske prijestonice kulture za 2024. godinu - neće biti prepreka, nego povod za uspostavljanje saradnje među gradovima.