latinica  ћирилица
17/09/2020 |  12:28 ⇒ 12:52 | Autor: Agencije

Vrnjačka Banja: Festival filmskog scenarija

Poslije jednomjesečnog odlaganja zbog epidemije, 44. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, jedna od najstarijih manifestacija ove vrste u Srbiji, počinje projekcijom filma "Otac" po scenariju i u režiji Srdana Golubovića.
Film "Otac" (foto:b92-promo) -
Film "Otac" (foto:b92-promo)

Na ljetnjoj pozornici vrnjačkog amfiteatra "Danilo Bata Stojković", kao i u bioskopskoj sali, publika i stručni žiri u takmičarskom programu imaće priliku da do 21. septembra vide 10 igranih filmova srpske kinematografije nastalih između dva festivala.

Osim filma "Otac", u trci za jednu od tri nagrade je i "Revolt" Aleksandra Rajkovića, "Moj jutarnji smeh" Marka Đorđevića, "Ekipa" Marka Sopića i Radeta Ćosića, "Asimetrija" po scenariju Maše Nešković i Vladimira Arsenijevića, "Realna priča" Gordana Kičića i Vladimira Simića, "Iz ljubavi" Nenada Mikovića, "Proleće na poslednjem jezeru" scenariste Vuleta Žurića, "Sutra je još uvek juli" Dejana Vlaisavljevića Nikta, a festival će zatvoriti ostvarenje "Grudi" Vladislava Vojnovića i Marije Perović.

O nagradama ovogodišnjeg festivala odlučivaće stručni žiri koji čine Ana Marija Rosi, prošlogodišnja pobjednica sa filmom "Ajvar", Petar Mihajlović, scenarista "Јužnog vetra", i Miroljub Stojanović iz Filmskog centra Srbije.