latinica  ћирилица
17/09/2020 |  12:32 ⇒ 12:53 | Autor: SRNA

Špirić: Dezavuisanje stavova SNSD-a unaprijed osuđeno na propast

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić istakao je danas da je svaki pokušaj konstituisanja vlade u Livanjskom kantonu i skupštinske većine u kojem su dezavuisani jasni stavovi SNSD-a unaprijed osuđen na propast.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

Špirić je, povodom otkazivanja današnje sjednice Skupštine Livanjskog kantona, rekao Srni da nije riječ ni o kakvom nesporazumu unutar Kluba Srba, kako je naveo predsjednik kantonalne Skupštine Јozo Ćosić.

- Riječ je o pokušaju vrbovanja i političkog soliranja pojedinaca, što partija ne može tolerisati. Klub SNSD-a i opštinski odbori Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova ostaju privrženi jasno iskazanim stavovima rukovodstva i organima SNSD-a - istakao je Špirić.

Prema Špirićevim riječima, SNSD kao najjača politička partija ne može i neće koalirati sa restlovima drugih političkih partija.

Otkazana je za danas najavljena sjednica Skupštine Livanjskog kantona na kojoj je trebala biti imenovana nova kantonalna vlada.

U obrazloženju, koje je potpisao predsjednik kantonalne Skupštine Ćosić, navedeno je da je sjednica odgođena zbog nesporazuma u Klubu Srba u vezi sa imenom ministra iz Kluba srpskog naroda.