latinica  ћирилица
17/09/2020 |  14:41 | Autor: SRNA

Stevandić: Histerija političkog Sarajeva je očekivana

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je bila očekivana histerija političkog Sarajeva zbog posjete srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Potpuno je jasno da političko Sarajevo živi u stereotipu iz 1992. godine i da još nije izašlo iz tog vremena - rekao je Stevandić Srni.

Stevandić je naglasio da se u Federaciji BiH, odnosno u Sarajevu, samo smjenjuje ratni kadar.

- Potpuno je jasno da sistem ratnih kadrova u Sarajevu funkcioniše. Ratni kadrovi SDA su Selmo Cikotić, Bakir Izetbegović, Šefik DŽaferović, a od Srba se tražilo da "uklanjaju" svoje ljude - rekao je Stevandić.

On je naglasio da je Ujedinjena Srpska pokazala da može dostojanstveno i ponosno da predstavlja svoj narod i da je normalno voditi srpsku politiku, kao što je normalno voditi hrvatsku, bošnjačku ili neku drugu politiku.

Prema njegovim riječima, do sada je bio običaj da je normalno voditi hrvatsku, bošnjačku ili neku drugu, ali nije bilo normalno voditi srpsku politiku.

- Ponosni smo što smo dali tome veliki doprinos, stabilizovali smo i homogenizovali srpsko biračko tijelo i postalo je normalno da se vodi srpska politika - rekao je Stevandić, te ocijenio da je doprinos Ujedinjene Srpske u tome jako veliki.