latinica  ћирилица
17/09/2020 |  15:12 ⇒ 15:12 | Autor: SRNA

Predložene mjere zabrane za osumnjičene za izborne prevare u Sanskom Mostu

Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za tri osumnjičene osobe lišene slobode u okviru istrage krivičnog djela izborne prevare na području Sanskog Mosta za vrijeme opštih izbora 2018. godine.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: Screenshot
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: Screenshot

Prijedlog mjera zabrane biće upućen kako bi se osiguralo neometano sprovođenje istrage u ovom predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mjere zabrane, koje uključuju ograničenje boravka i kretanja osumnjičenih, te zabranu kontakta sa osumnjičenima i svjedocima u ovom predmetu, predložene su kako bi Tužilaštvo BiH, Agencija za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ i partnerske institucije i agencije mogle neometano sprovesti i okončati istragu u ovom predmetu.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja, navedeno je u saopštenju.

Postupajući prema naredbi Suda BiH, službenici Sipe pretresli su juče četiri lokacije na području Sanskog Mosta i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli mobilne telefone, računare, kasete za diktafon, raznu dokumentaciju, USB stikove, kao i druge uređaje na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci.

Tužilaštvu BiH predati su Asim Kamber, Mirela Husić i Fazir Vukalić koje su, zbog sumnje da su počinili izbornu prevaru tokom opštih izbora 2018. godine, uhapsili pripadnici Sipe.