latinica  ћирилица
17/09/2020 |  15:15 ⇒ 15:26 | Autor: SRNA

Šulić: Protiv Dodikove posjete oni koji nisu za dobru saradnju u regionu

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić smatra da svako ko je protiv jučerašnje posjete srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu pokazuje da je protiv dobre saradnje u regionu i da svoju afirmaciju vidi samo kroz negaciju drugoga.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

- To vidimo kod jednog broja političara i medija iz Federaciji BiH i to me zaista čini zabrinutim za našu zajedničku budućnost - rekao je Šulić Srni.

On je ocijenio da su Dodikova posjeta Hrvatskoj i sastanci koje je imao sa predsjednikom Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem još jedna potvrda njegovog statusa važnog regionalnog lidera i aktivnog sagovornika o svim pitanjima u vezi sa BiH i Republikom Srpskom, odnosima na zapadnom Balkanu, kao i budućem položaju svih naših zajednica.

- Dodik je pokazao državničku širinu i time što je, uprkos napadima, javno pozvao ostale u BiH da ostvaruju slične oblike saradnje, koje nisu na štetu bilo koga. Mislim da svaki objektivan građanin koji poznaje politički rad Milorada Dodika može jedino biti srećan zbog realizacije ove posjete - naveo je Šulić.

On je izrazio nadu da će ova posjeta otvoriti vrata jačoj parlamentarnoj saradnji Republike Srpske i Hrvatske jer postoji mnogo tema o kojima se na tom planu može ostvariti konkretna saradnja na dobrobit građana.

- Raduju me i najave o infrastrukturnim projektima i izjave posvećenosti izgradnji mosta preko Save u Gradišci - rekao je Šulić.