latinica  ћирилица
17/09/2020 |  15:44 ⇒ 17:14 | Autor: SRNA

Usvojen Akcioni plan Strategije razvoja socijalnog stanovanja

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Akcioni plan Strategije razvoja socijalnog stanovanja Srpske za period 2020-2025. godina, kojim se operativno razrađuju mjere za ostvarivanje ciljeva definisanih u Strategiji.
Vlada Republike Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske) - Foto: RTRS
Vlada Republike Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske)Foto: RTRS

Strateški ciljevi koji proizilaze iz Akcionog plana Strategije razvoja socijalnog stanovanja Republike Srpske za period 2020-2025. godine su: unaprijeđeni institucionalni i zakonodavni osnov socijalnog stanovanja u Srpskoj, te povećan fond stambenih jedinica socijalnog stanovanja i unapređenje postojećeg fonda stambenih jedinica socijalnog stanovanja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Strateški ciljevi su i uspostavljena kontrola upravljanja i održavanja fonda stambenih jedinica socijalnog stanovanja i obezbijeđena socijalna sigurnost i poboljšani životni uslovi porodičnim domaćinstvima kroz dostupnost stambenih jedinica socijalnog stanovanja.

Strategija razvoja socijalnog stanovanja Republike Srpske za period 2020-2030. godine, koju je usvojila Vlada 30. jula, između ostalog ima za cilj da se uz podršku javnog sektora obezbijedi krov nad glavom za građane koji iz različitih, a prvenstveno ekonomskih, socijalnih i zdravstvenih razloga, nisu u mogućnosti da samostalno riješe stambeno pitanje na tržištu.

Vlada je donijela odluku o odobravanju 946.816 KM za finansiranje projekata iz donatorskih sredstava Vlade Srbije.

Sredstva će biti iskorištena za finansiranje projekata "Završetak izgradnje kanalizacione mreže u opštini Vukosavlje", nosilac projekta je opština Vukosavlje, kao i za "Završetak proširenja vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Donji Petrovići-Osredak, Gornji Bušević i Srednji Bušević", a nosilac projekta je opština Krupa na Uni, dodaje se u saopštenju.