latinica  ћирилица
17/09/2020 |  16:50 ⇒ 19:37 | Autor: SRNA

Vulin: Ako su u BiH za nezavisno "Kosovo", ja sam za nezavisnu Republiku Srpsku

Ministar odbrane Srbije Aleksandr Vulin ocijenio je danas da su bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i bošnjačkim glasovima izabrani član hrvatskog naroda Željko Komšić glasanjem za prijedlog da BiH prizna lažnu državu Kosovo pokazali da žele da Srbija bude raskomadana, te zapitao predsjednika Srbije dokle će Beograd morati da čuva cjelovitu BiH.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

- Ako su u BiH za nezavisno "Kosovo", ja sam za nezavisnu Republiku Srpsku - rekao je Vulin, komentarišući odluku Komšića i DŽaferovića da na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH glasaju za prijedlog o priznanju BiH samoproglašenog Kosova.

On je ocijenio da su DŽaferović i Komšić pokazali koliko ih ne zanima šta misle i osjećaju Srbi u BiH, ali i da žele da Srbija bude raskomadana, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vulin u saopštenju pita predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dokle će zalagati svoj autoritet da, kako je ukazao "sačuva cjelovitu BiH koja ne želi cjelovitu Srbiju".

- Predsjedniče, ako ne poštuju cjelovitu Srbiju i ne žele Republiku Srpsku, dokle ćemo mi morati da čuvamo cjelovitu BiH? Predsjedniče, oprostili ste im što su pokušali da Vas ubiju u Srebrenici, nemojte im oprostiti što pokušavaju da ubiju i Srbiju - rekao je Vulin.