latinica  ћирилица
17/09/2020 |  19:00 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Beograd: Predstavljena knjiga "Naoružavanje istinom" o stradanju Srba u NDH (VIDEO)

U Međunarodnom pres centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu predstavljena je nova knjiga "Naoružavanje istinom" autora Milana Ljepojevića.
Naoružavanje istinom - Foto: RTRS
Naoružavanje istinomFoto: RTRS

Ljepojević se u novoj knjizi "Naoružavanje istinom" bavi stradanjem Srba u Nezavisnoj državi Hrvatskoj i falsfikatima Dejtonskog mirovnog sporazuma. Autor postavlja pitanje da li bi Srbi izbjegli satanizaciju da je svijet saznao za genocid nad Srbima.

- Da su ljudi saznali za genocid koji je izvršen nad Srbima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj i da im je na pravi način prezentovano da smo mi bili saveznici u oba svjetska rata, očigledno ih treba podsjećati na to, mislim da nam se to tih devedesetih godina ne bi desilo - izjavio je Ljepojević.

Stradajući u 20. vijeku, Srbi su ponavljali neke tuđe istine, stvarajući zablude čije posljedice i danas osjećamo - zato ova knjiga dolazi kao trajni zapis o stvarnim činjenicama, rečeno je na promociji.

- Ovo su neka činjenična stanja, de fakta koja će biti ovakva i za narednih 20 i 50 i neko drugo vrijeme i mislim da je u tome u stvari najveća vrijednost ove knjige - poručio je recenzent knjige Saša Mićin.

- Pokazuje da je najvažnije za naš narod da znamo istinu, da se istinom borimo za očuvanje našeg nacionalnog identiteta, da se istinom borimo za našu budućnost jer je istina na našoj strani - naglasio je direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Knjigu "Naoružavanje istinom" objavile su banjalučke Nezavisne novine, a promociju u Beogradu organizovalo je Predstavništvo Srpske u Srbiji.