latinica  ћирилица
17/09/2020 |  19:30 ⇒ 22:12 | Autor: RTRS

Rio Ave do pobjede nad hrabrim Borcem u samom finišu (FOTO)

Fudbaleri Borca poraženi su od Rio Ave u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (0:2). Oba gola sastav iz Portugala postigao je u posljednjim trenucima meča.
Borac - Rio Ave - Foto: RTRS
Borac - Rio AveFoto: RTRS

Fudbaleri Borca nisu uspjeli eliminisati Rio Ave i zakazati duel sa Bešiktašem, ali su hrabro pali! Portugalci su do golova došli u samom finišu meča. Prvo je pogodio Tarantini u 90. minutu, a onda i Јambor u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Da su Banjalučani izdržali još koji minut, ušlo bi se u produžetke, možda i penale, ko zna kako bi završio duel. Ipak, Borac nije razočarao, sjajno se nosio sa ekipom koja je 10 puta skuplja od Borca.

- Pokušali smo da budemo strpljivi. Nadali smo se da možemo igrati za jedan gol, i bili smo blizu. Žao mi je momaka, produžeci koji bi uslijedili, sigurno bi se konsolidovali, i bila bi potpuno druga priča. Poraz je visok, i boli. Čestitam Rio Avu, nisu bauk, ali u ovom trenutku su bili spretniji i srećnij od nas - poručio je trener Vlado Јagodić poslije meča.

Tok meča:

21.52 - I još jedan pogodak. Pogodio je hrvatski internacionalac Nikola Јambor za 0:2. Sada je sve gotovo.

21.49 - Požutio je Kajkut zbog prigovora.

21.47 - Četiri minuta sudijske nadoknade.

21.45 - 90 minut i gol za goste! Tarantini je pogodio iz drugog puta. Kakav peh za Borac!

21.43 - Prva izmjena u Borcu. Ušao je u igru iskusni Saša Kajkut, a izašao Јovo Lukić. Do kraja još tri minuta i sudijska nadoknada.

21.38 - Ponovo Rio Ave dominira terenom, velika ofanziva gostiju, ali Borac se odlično brani.

21.35 - Tarantini glavom sa 7 metara, Pavlović brani uz pomoć stative! Dosta sreće za Borac.

Borac - Rio Ave (Foto: RTRS)

21.32 - Pijacon iz voleja odlično hvata loptu, ali Pavlović fantastičnom intervencijom spašava Borac. Bila je to najbolja prilika na utakmici, još uvijek je 0:0.

21.27 - Borac prijeti iz prekida. Poslije centaršuta Zakarića, Milojević glavom sa 10-ak metara, ali preko gola.

21.20 - Reis sa 20-ak metara, ali visoko preko gola Pavlovića.

21.16 - Drugi žuti karton za goste, Karlos Mane pokušao je iznuditi penal, ali danski arbitar zbog simuliranja pokazao mu je javnu opomenu.

21.15 - Prošlo je i 60 minuta igre, i dalje na Gradskom stadionu bez golova, Borac - Rio Ave 0:0.

21.10 - Opasan napad gostiju, ali Brtan u posljednjem trenutku izbacuje loptu u korner.

21.03 - Odlična prilika za Borac! Lukić je povukao loptu, ušao u šesnaesteras, možda je trebao i sam završiti akciju, asistirao je Zakariću koji šutira preko gola.

21.02 - Počelo drugo poluvrijeme, poslije prvih 45 minuta Borac - Rio Ave 0:0.

Prvo poluvrijeme prokomentarisao je pomoćni trener Borca Zoran Dragišić:

- Zahtjevna utakmica, traži se puno trčanja, ali vjerujemo da ćemo dobiti jednu ili dvije prilike za kontru ili polukontru, kako bi došli do šanse, ali i gola - naglasio je Dragišić.

Borac - Rio Ave (Foto: RTRS)

20.45 - Kraj prvog poluvremena, bez golova. Odličan otpor Borca sastavu iz Portugala. Sa optimizmom se isčekuje drugo poluvrijeme.

20.42 - Nekoliko odličih poteza Vladana Danilovića, koji je pokazao sav svoj raskošni talenat.

20.37 - Prvi karton na utakmici upisao je fudbaler Rio Ave Bruno Moreira.

Borac - Rio Ave (Foto: RTRS)

20.32 - Rio Ave zagospodario Gradskim stadionom, posjed lopte 71:29 u korist gostiju.

20.30 - Odlična reakcija Marka Јovanovića, koji je požrtvovanom intervencijom blokirao udarac Manea iz veoma izgledne situacije.

20.27 - Slobodan udarac sa vrha šesnaesterca za Portugalce, Pjacon preko gola. Kako utakmica odmiče, Rio Ave sve opasniji, što je i bilo za očekivati.

20.25 - Јoš jednom Santos pokušava, ovaj put iz velike daljine, iz slobodnog udarca, ali Pavlović oprezan i hvata loptu.

20.23 - Prva velika prilika za Rio Ave. Poslije kornera, odbijenu loptu sa 12 metara zahvata Santos, ali na sreću udarac ide po sredini gola, i Pavlović to brani.

Borac - Rio Ave (Foto: RTRS)

20.20 - Rasplamsala se utakmica na Gradskom stadionu. Za sada bez velikih prilika, ali Borac odlično stoji na terenu.

20.11 - Јoš jedan opasan napad Borca, ali poslije Danilovićevog pokušaja, novi korner. Pa opet poslije centaršuta Zakarića, još jedan, pa još jedan korner. Veliki pritisak Borca.

20.10 - Desetak minite igre, Borac odlično parira renomiranim gostima. Za sada izabranici trenera Vlade Јagodića djeluju veoma kompaktno na terenu.

20.06 - Lukić je dobio jednu dubinsku loptu, ali nije je najbolje primio, a imao je otvoren put prema golu Kiješeka.

20.05 - Borac u prvim minutama potpuno ravnopravan rival, čak je i jednom zaprijetio preko Vranješa, ali udarac je blokiran, i na kraju samo prvi korner za banjalučane.

20.00 - Počeo je meč na Gradskom stadionu, Borac u svojoj tradicionalnoj opremi "crveno-plavim" bojama, Rio Ave u "zeleno-bijeloj" opremi.

Zagrijavanje pred utakmicu (Foto: RTRS)

19.30 - Poznati su i sastavi za ovaj meč.

Borac: Pavlovć, Јovanović, Danilović, Ćosić, Dujaković, Brtan, Lukić, Vranješ, Milojević, Ziljkić, Zakarić. Trener: Vlado Јagodić.

Rio Ave: Kiješek, Rais, Augusto, Borevković, Tarantini, Moreira, Žerardes, Pijacon, Mane, Pinto, Santos. Trener: Augusto Gama.

Početne postave Borac - Rio Ave

Borac je u prvom pretkolu savladao Sutjesku iz Nikšića (1:0) pogotkom Stojana Vranješa, a pobjednik duela iz Banjaluke u trećem pretkolu ide na noge Bešiktašu u Istanbul.

Arbitri ovog duela su Danci Peter Kjersgaard-Andersen, Lars Humelgard i Јakob Lodal Linge Mastrup, dok će četvrti sudija biti Benjamin Biljem-Јancen.

Kao što je poznato, u ovom meču neće biti publike na tribinama, a ovo je Borcu šesti izlazak na međunarodnu scenu. Prvu utakmicu u Evropi Borac je odigrao baš na današnji dan, 17. septembar 1976. kada je savladao Rimelanže iz Luksemburga sa 9:0 u tadašnjem Kupu pobjednika kupova.

U toku dana sastali su se i predsjednici FK Borac i Rio Ave.