latinica  ћирилица
18/09/2020 |  09:35 ⇒ 10:48 | Autor: SRNA

Dodik i Radojičić otvaraju novu dionicu saobraćajnice kroz Šargovac

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvoriće danas novoizgrađenu dionicu centralne saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac.
Završni radovi na putu kroz Šargovac (foto:gradbanjaluka) -
Završni radovi na putu kroz Šargovac (foto:gradbanjaluka)

Izgradnja ove druge dionice centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac, čije je otvaranje zakazano u 16.00 časova, počela je u martu, za šta je iz gradskog budžeta izdvojen 1,1 milion KM, rečeno je iz Gradske uprave.

Nova dionica Šargovačke ulice dugačka je oko 900 metara, a moderna saobraćajnica opremljena je kompletnom infrastrukturom, sa pješačkim stazama.

Prošle godine urađena je prva faza ovog projekta, takođe u dužini od oko 900 metara, za šta je iz republičkog budžeta izdvojeno milion KM.

Odbornik Socijalističke partije Republike Srpske u Skupštini grada Banjaluka Darko Milošević rekao je juče da će puštanjem u saobraćaj novoizgrađene Šargovačke ulice konačno biti riješen višedecenijski problem velikog dijela grada.

Milošević, koji je član Savjeta mjesne zajednice Šargovac, izrazio je zahvalnost Gradskoj upravi Banjaluka i gradonačelniku Igoru Radojičiću i istakao da je veliku podršku Šargovac imao i od predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, koja je kao premijer prihvatila ovu inicijativu, a Vlada Srpske je uputila značajnu finansijsku podršku za gradnju prve faze ove ulice.