latinica  ћирилица
18/09/2020 |  13:24 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

Radojičić: U obnovu škola uloženo 7,5 miliona KM (FOTO)

Više od 7,5 miliona KM uloženo je u obnovu škola na području Banjaluke u posljednje četiri godine, a rekonstrukcije brojnih škola nastavljaju se i u ovoj godini, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.
Radojičić: 7,5 miliona KM uloženo u obnovu škola (foto:gradbanjaluka) -
Radojičić: 7,5 miliona KM uloženo u obnovu škola (foto:gradbanjaluka)

Tokom današnjeg obilaska OŠ "Branko Ćopić" u Boriku, u čiju obnovu se ulaže 720.000 KM, Radojičić je, zajedno sa ministarkom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenkom Golić, najavio da, ovih dana, slijedi i velika rekonstrukcija OŠ "Zmaj Јova Јovanović" na Kočićevom vijencu.

Kako je rečeno, ove dvije škole su ove godine ušle u projekat energetske efikasnosti, koji sprovodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske. Ministarka Golić je navela da su za obnovu OŠ "Branko Ćopić" obezbijeđena bespovratna grant sredstva.

Sa druge strane, za obnovu OŠ "Zmaj Јova Јovanović" obezbijeđeno je oko milion KM. Ove godine, za energetsko opremanje objekata na području Banjaluke izdvojeno je 3,7 miliona KM – rekla je Golić i najavila da će uskoro početi energetska obnova dva vrtića u Banjaluci – "Neven" i "Naša djeca", te objekata Ekonomske škole, Ekonomskog i Stomatološkog fakulteta.

Direktorica OŠ "Branko Ćopić" Branislava Pejašinović, kazala je da će obnova objekta škole biti od velikog značaja sve đake, nastavnike i roditelje, jer će, na taj način, jedna od najbrojnijih banjalučkih škola dobiti mnogo bolje uslove za rad, a doprinijeće i ljepšem izgledu ovog dijela grada.

Energetsku obnovu škola, nadležno Ministarstvo za prostorno uređenje i ekologiju izvodi u saradnji za Fondom za zaštitom životne sredine i eneregetsku efikasnost Republike Srpske.

Direktor Fonda Srđan Todorović, rekao je da, uz "utopljavanje" škola, zajedno sa Gradom i resornim ministartvom sprovode brojne projkte i u drugim oblastima kao što je upravljanje otpadom.