latinica  ћирилица
18/09/2020 |  16:16 ⇒ 16:29 | Autor: sputniknews.com

Đoković: Pozdrav za braću, čestitke Crkvi u Crnoj Gori

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uputio je čestitke i zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori povodom organizovanja 21. Dječijeg sabora, koji se tradicionalno održava na Cetinju uoči početka školske godine.

Na saboru, polaznici škola vjeronauke iz svih krajeva Crne Gore pokazaće svoje umijeće iz vjeronauke, crtanja, recitovanja, horskog i solo pjevanja.

Tim povodom, Đoković je učesnicima sabora poslao posebnu poruku.

- Prije svega bih htio da vas zamolim da nosite veselje, radost, osmijeh i bezbrižnost koju imate sada kroz čitav vaš život, u velikoj količini, koliko god možete, i da se kada vam je teško, uvijek vraćate svom srcu i svojoj dobroti, iskrenim emocijama, najvažnijim emocijama i vrijednostima u životu, a to su ljubav, mir, spokoj, sklad i saosjećanje - rekao je Đoković.

Učesnicima Dječijeg sabora poručio i da budu hrabri i odvažni uprkos tome što će, kako je naveo, kroz život nailaziti na mnogo otpora i osuda ako su drugačiji.

- I trebate da budete drugačiji, težite da budete najbolja i najoriginalnija verzija sebe, samo tako možete da ispunite svoju životnu misiju - istakao je Đoković i dodao: Možete slobodno da maštate i da stvarate svoj svijet i realnost koju vi smatrate da je najbolja za vas i za ljude oko vas, ali imajte na umu da niste sami, volite prirodu, razumite svijet u kome živite, jer samo na taj način možete da budete usklađeni i ispunjeni.

Đoković ih je posavjetovao i da, šta god budu izabrali da rade profesionalno, duša, srce i um moraju da budu izbalansirani, jer, kako je ukazao, u današnjem materijalnom svijetu nas podsjećaju kako treba da živimo iz glave.

- Sve je to u redu, ali sve rjeđe se podsjećaju ljudi na ono što je istinski najbitnije, a to je duh, srce, ljubav i mir -  zaključio je Đoković, prenio je portal In4s.