latinica  ћирилица
18/09/2020 |  17:33 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Banjaluka: Otvorena nova moderna saobraćajnica kroz naselje Šargovac (FOTO/VIDEO)

U banjalučkom naselju Šargovac puštena je u saobraćaj novoizgrađena dionica centralne saobraćajnice.
Šargovac, Foto: Grad Banjaluka -
Šargovac, Foto: Grad Banjaluka

Izgradnja druge dionice počela je u martu, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,1 milion maraka. Nova dionica Šargovačke ulice duga je oko 900 metara, a moderna saobraćajnica opremljena je kompletnom infrastrukturom, sa pješačkim stazama.

Prošle godine urađena je prva faza ovog projekta, takođe u dužini od oko 900 metara, za šta je iz republičkog budžeta izdvojeno milion maraka.

Novoizgrađena saobraćajnica obradovala je sve mještane, posebno majke školaraca i penzionere koji bezbjedno mogu do škola, ali i da uživaju u šetnjama po naselju.

- Baš nam je bilo otežano kretanje, pogotovo majkama s malom djecom. Nismo imali trotoara, sve su to neke poteškoće a sada nam je mnogo olakšano - priča mještanka Eleonora Milošević.

- Vjerujete da nam ovo puno znači, čak i ovih par dana kada su išli novim trotoarom puno nam je značilo - dodaje Nataša Glamočanin.

i Stanko Trivunčić ističe da je sada ovo prava saobraćajnica za đake koji idu u školu, automobile koji dosta brzo voze ali i za penzionere koji šetaju.

Novoizgrađena saobraćajnica od 900 metara prolazi kroz centar Šargovca i opremljena je kompletnom infrastrukturom - trotoarima, kanalizacijom, rasvjetom. Radovi su počeliu u martu ove godine, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,1 milion maraka.

- Prvu fazu puta u Šargovcu finansirala je Vlada Srpske, dionicu od 900 metara. Ove godine grad je nastavio drugu dionicu i nastavlja raditi na velikim naseljima, a Šargovac je jedno veliko novo naselje koje postaje gradski kvart - naglasio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Otvaranju saobraćajnice prisustvovao je i srpski član Predsjedništva BiH koji je poručio da je velika stvar kada se ostvari radna pobjeda, što put u Šargovcu i jeste.

- Pobjeda za ljude koji žive tu ali i dokaz naše sposobnosti da radimo u uslovima veoma složenim i izazovnim virusom korona, da nastavimo da provodimo naše projekte koji idu za tim da rješavaju infrastrukturne i sve druge probleme građana - kaže Dodik.

Dodik je naglasio da se Banjaluka ne može prepoznati sa stanovišta urađenog u odnosu na prošlih 20 godina.

Izgrađen je istočni - zapadni tranzit, saobraćajnica - paralela Lauš - Paprikovac, brojni prigradski putevi, Toplana, a u skoro svim prigradskim naseljima, riješeno je i pitanje vodovoda i kanalizacije.