latinica  ћирилица
19/09/2020 |  11:47 | Autor: SRNA

Demokratski front: Đukanović pokazao "opozicioni talenat"

Demokratski front saopštio je da se DPS "raspada po šavovima", a da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović pokazao i "opozicioni talenat"
Demokratski front - DF - Foto: Facebook
Demokratski front - DFFoto: Facebook

Iz DF-a su pojasnili da je Đukanović taj talenat pokazao u posljednjem intervjuu za sarajevsku televiziju Fejs, uz ocjenu da je dobro što prihvata realnost i relativno brzo se prilagođava na taj status.

- Očigledno je da pojačanom retorikom, koja i jeste svojstvena opoziciji, pokušava da homogenizuje svoje preostalo biračko tijelo, u situaciji kada se DPS raspada po šavovima - saopšteno je iz DF-a.

Iz ovog političkog saveza navode da to što Đukanović još govori sa pozicije predsjednika Crne Gore i "nije neka težina", imajući u vidu ovlašćenja koja su mu na raspolaganju.

U DF smatraju da je na novoj vlasti da izgradi institucije koje su decenijama bile zarobljene i u partijskim rukama i koje će se uspješno izboriti sa svim izazovima.

- A, opozicija ima pravo da se za svoje ideje bori svim demokratskim sredstvima i to niko ne smije da joj uskrati - ističu iz DF-a.

Advokat Zdravko Đukanović, branilac Duška Kneževića predsjednika "Atlas grupe", koji je podnio krivičnu prijavu protiv Đukanovića, naveo je da je Đukanović prilikom ovog posljednjeg gostovanja na sarajevskoj televiziji pokazao još jednom patološku mržnju prema srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Neophodno da Vrhovno državno tužilaštvo i drugi državni organi hitno reaguju, jer ćutanje države na ovakve izjave predsjednika može imati ozbiljne i nesagledive posljedice, smatra Zdravko Đukanović.