latinica  ћирилица
19/09/2020 |  14:03 ⇒ 14:05 | Autor: SRNA

Služen parastos za 80 srpskih boraca

U Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom danas je služen parastos za oko 80 poginulih pripadnika 65. Zaštitnog motorizovanog puka Generalštaba Vojske Republike Srpske, a potom su položeni vijenci i cvijeće na spomen-obilježje poginulim srpskim braniocima u centru grada.
Parastos za pale pripadnike 65. Zaštitnog motorizovanog puka Generalštaba VRS - Foto: SRNA
Parastos za pale pripadnike 65. Zaštitnog motorizovanog puka Generalštaba VRSFoto: SRNA

Predsjednik Udruženja veterana 65. Zaštitnog motorizovanog puka Zoran Benak napomenuo je da je ova jedinica imala oko 5.000 vojnika, kao ni da do danas nisu pronađeni posmrtni ostaci nekih njegovih poginulih saboraca.

On je apelovao da svi organi vlasti, od entitetskih, do opštinskih, gradskih i boračkih, ozbiljnije shvate posljednje pozive za rješavanje osnovnih egzistencijalnih pitanja boraca, bez obzira kojoj kategoriji pripadaju.

Јedan od bivših starješina 65. zaštitnog motorizovanog puka Dragan Zrnić istakao je da je srpski narod stvaranjem Republike dobio slobodu koju nemaju Srbi na Kosovu i u Hrvatskoj.

Član Udruženja Miroslav Lukić podsjetio je da su pripadnici puka uspjeli da stignu na sva važna ratišta i tamo gdje je bilo ugroženo srpsko stanovništvo.