latinica  ћирилица
20/09/2020 |  08:10 | Autor: SRNA

Na pojedinim dionicama magla mjestimično smanjuje vidljivost

Magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama i duž riječnih tokova, ali je prohodnost na svim putnim pravcima zadovoljavajuća, a dužeg zadržavanja nema ni na granici, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Izmjene u odvijanju saobraćaja su na putevima na kojima se izvode radovi, a prolazak vozila je regulisan privremenom saobraćajanom signalizacijom ili su u funkciji alternativni pravci.

U toku su radovi kroz kanjon Tijesno na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, pa u periodu od 7.00 do 17.00 časova, svaki dan osim nedjelje, dolazi do povremenih obustava saobraćaja koje maksimalno traju desetak minuta. Poslije 17.00 časova saobraćaj se odvija normalno.

Radovi se izvode i na auto-putu Banjaluka-Gradiška, magistralnim putnim pravcima na području Banjaluke, Prijedora, Kotor Varoša, Doboja, Prnjavora, Vlasenice, Broda, zatim dioniocama Ljubinje-Trebinje, Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac u mjestu Vrbanja, Karakaj-Drinjača, te od Modriče prema Doboju, kao i na putu Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

U toku su radovi i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ, granica Republike Srpske i FBiH, dionici između Lopara i Čelića, Šekovići-Donje Caparde, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika i Ukrina-Gornja Vijaka, gdje ima kliziše.

Kada je riječ o FBiH, saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Јasen na putu Prozor-Јablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase veće od sedma i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac /Јajce-Donji Vakuf/, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo /Јošanica-Rajlovac/, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila /Vitez-Travnik/, zbog čega se svaki dan, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova saobraćaj odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija i na putevima Šićki Brod-Srebrenik, Јablanica-Mostar, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko i Posušje-Rakitno