latinica  ћирилица
21/09/2020 |  10:47 ⇒ 12:09 | Autor: SRNA

Arlov uručio prigodne poklone jedanaestočlanoj porodici (FOTO)

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov posjetio je jedanaestočlanu porodicu Ane i Dalibora Vukovića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i njihovoj djeci uručio školski pribor i prigodne poklone povodom početka nove školske godine.
Arlov uručio prigodne poklone jedanaestočlanoj porodici - Foto: RTRS
Arlov uručio prigodne poklone jedanaestočlanoj porodiciFoto: RTRS

- Ovo je posebna porodica koja za nekoliko mjeseci očekuje prinovu. Svi mi koji se bavimo humanitarnim radom morali bismo da porodicama poput Vukovića posvetimo više pažnje jer su djeca budućnost, ne samo srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, već i cjelokupnog srpskog naroda - rekao je Srni Arlov koji boravi u višednevnoj posjeti Kosmetu.

On je najmlađoj kćerki u ovoj porodici, jednoipogodišnjoj Kseniji, uručio 400 evra - četvoromjesečni iznos stipendije koju obezbjeđuje anonimni donator iz Republike Srpske za petoro srpske djece na Kosovu i Metohiji.

Foto: RTRS

Arlov je posjetio i Dnevni centar "Podrži me - 9.januar" čija je gradnja bila zaustavljena zbog epidemije virusa korona.

U razgovoru sa predstavnicima izvođača radova dogovoreno je da prioritetno budu urađeni radovi na potpornim zidovima, te uređeno dvorište i prilazni putevi.

- Dogovorili smo se da krajem septembra počne ugradnja sistema grijanja i unutrašnje uređenje objekta - rekao je Arlov, navodeći da za završetak radova na Dnevnom centru površine 714 metara kvadratnih, ukupne vrijednosti 280.000 evra, nedostaje još 70.000 evra.

On je ponovo zahvalio građanima i institucijama Srpske, bez čijih bi dobrotvornih priloga bilo nemoguće završiti objekat namijenjen djeci sa posebnim potrebama sa sjevera Kosova i Metohije, čija bi gradnja trebalo da bude završena do kraja godine.