latinica  ћирилица
21/09/2020 |  12:17 ⇒ 12:19 | Autor: SRNA

Isidora Borovčanin zlatna među mlađim seniorkama

Karatisti sokolačkog Karate kluba Glasinac osvojili su tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu na Prvenstvu Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore i pokazali da su se i u vrijeme pandemije dobro pripremali.
Isidora Borovčanin -
Isidora Borovčanin

Trener ovog karate kluba Miodrag Borovčanin rekao je Srni da je član Glasinca Isidora Borovčanin osvajanjem zlatne medalje još jednom pokazala da je neprikosnovena u Srpskoj u kategoriji mlađih seniorki u katama pojedinačno.

Mariji Đurković, njenoj klupskoj koleginici, pripala je srebrna medalja u kategoriji juniorki do 53 kilograma u borbama pojedinačno.

Član Karate kluba Glasinac Sofija Tošić izborila se za bronzanu medalju u kategoriji juniorke do 59 kilograma, pojedinačno.

Trener Borovčanin je izrazio zadovoljstvo što je poslije duže pauze, od početka pandemije virusa korona, organizovano prvo zvanično takmičenje u Srpskoj, na kome su mladi karatisti pokazali dobre rezultate.

- Јučerašnje takmičenje organizovano je na vrhunskom nivou, uz poštovanje svih mjera Republičkog štaba za vanrdene situacije, a rezultati takmičara Glasinca prikazali su spremnost na visokom nivou, što su povrdile i tri osvojene medalje - istakao je on.

Prvenstvo Srpske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u pojednačnoj i ekipnoj konkurenciji održano je juče u Banjaluci, u organizaciji Karate saveza Republike Srpske.