latinica  ћирилица
21/09/2020 |  13:42 ⇒ 14:34 | Autor: sputniknews.com

Specijalne snage blokirale ulicu Bila Klintona u Prištini

Јedna od glavnih ulica u Prištini koja nosi ime bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona, blokirana je nakon dojave policiji da je u njoj primjećen sumnjiv kofer, prenosi Koha.

- Oko 10.30 dobili smo informaciju da se u ulici Bila Klintona nalazio sumnjiv kofer. Ekipe policije se nalaze na mjestu događaja - saopšteno je iz tzv. kosovske policije.

U saopštenju se dodaje da je dio ulice za sada zatvoren za saobraćaj i biće pušten nakon detaljnog pregleda mjesta događaja.

Podsjetimo, sve ovo se dešava uoči posjete specijalnog izaslanika predsjednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela koji će lično nadgledati sprovođenje potpisanog sporazuma iz Vašingtona, a koji javnost na tzv. Kosovu smatra katastrofalnim za privremenu albansku vlast u južnoj srpskoj pokrajini.

Ričard Grenel stiže na tzv. Kosovo u posjetu radi primene sporazuma postignutog u Bijeloj kući. Grenel će na tzv. Kosovo doći sa još 13 američkih zvaničnika koji će predstaviti projekte za tzv. Kosovo i region u okviru sporazuma postignutog sa Srbijom.