latinica  ћирилица
21/09/2020 |  15:35 ⇒ 16:26 | Autor: SRNA

Poziv Mostarcima da se registruju za glasanje (FOTO)

Nosilac Liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević izjavio je danas u Beogradu da su predstojeći lokalni izbori u Mostaru od sudbinske važnosti za srpski narod u dolini Neretve i da je zbog toga presudna podrška Mostaraca iz Srbije i inostranstva.
Velibor Milivojević i Miodrag Linta - Foto: RTRS
Velibor Milivojević i Miodrag LintaFoto: RTRS

Tokom susreta sa narodnim poslanikom u Skupštini Srbije Miodragom Lintom, Milivojević je pozvao sve Mostarce da se prijave za glasanje putem pošte do 6. oktobra i pomognu svom narodu da se izbore za bolju budućnost i bolji Mostar.

Milivojević je podsjetio da Srbi nikada nakon rata u Gradskom vijeću Mostara nisu imali svoje predstavnike i da sada po prvi put vide šansu da mogu da se izbore za svoje mjesto i izaberu legitimne predstavnike.

On je podsjetio da mostarski Srbi na predstojeće izbore izlaze jedinstveni i da su Listu "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" podržali SNSD, SDS, te sva srpska udruženja, kao i zvaničnici Republike Srpske i Srbije.

Predstavnici Izbornog štaba naglasili su da im je cilj da u Gradsko vijeće Mostara budu izabrani predstavnici koji će biti istinski glas Srba i svih građana Mostara koji žele jednaka prava za sve.

Naglašeno je da je vizija Liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" da Srbi budu faktor pomirenja u gradu na Neretvi i donesu pozitivne promjene.

Sastanak u Beogradu (Foto: RTRS)

Linta je izrazio podršku nosiocu liste Milivojeviću i mostarskim Srbima, te pozdravio postignuto jedinstvo.

On je apelovao na sve Srbe koji su porijeklom iz Mostara da se registruju do 6. oktobra i tako steknu pravo da glasaju i pomognu Srbima u Mostaru da izaberu svoje predstavnike koji će se iskreno boriti za prava svog naroda.

Na sastanku je napomenuto da Srbi još nisu konstitutivan narod u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, da je u Gradskoj upravi od oko 400 zaposlenih tek 25 Srba, da nemaju pravo na srpski jezik, ni ćirilično pismo, te da su sve to razlozi zbog kojih je presudno da Srbi dobiju svoje legitimne predstavnike.

Istaknuto je da je zbog toga presudna uloga mostarskih Srba koji su 1992. godine protjerani iz svog grada, a koji mogu da se registruju i tako ostvare pravo da glasaju na izborima i pomognu da Mostar bude i srpski grad.

Sastanak u Beogradu (Foto: RTRS)

Rok za registraciju za glasanje putem pošte koji je odredila Centralna izborna komisija BiH je 6. oktobar ove godine u ponoć.

Svi koji žele da se registruju za glasanje poštom mogu da dobiju informacije i pomoć oko registracije na broj telefona +387 66 767474 ili mejlove: glasajzamostar@gmail.com, ostajteovdje@gmail.com.