latinica  ћирилица
21/09/2020 |  16:03 ⇒ 16:09 | Autor: RTRS

Јaćimović i Zaev o unapređenju dobrih i prijateljskih odnosa

Ambasador BiH u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Јaćimović sastao se danas u Vladi Sjeverne Makedonije sa predsjednikom Vlade Zoranom Zaevom.
Ambasador BiH Јaćimović sa makedonskim predsjednikom Zaevim (foto:ambasadabih.org.mk) -
Ambasador BiH Јaćimović sa makedonskim predsjednikom Zaevim (foto:ambasadabih.org.mk)

Na početku sastanka ambasador Јaćimović je čestitao premijeru stupanje na dužnost i uspješan rad u novom mandatu u pravcu održavanja stabilnosti i prosperiteta svih građana.

Ambasador Јaćimović je izrazio zadovoljstvo od kontinuirano plodne saradnje i čvrstih prijateljskih odnosa između dvije zemlje, te da ostvaruju dobru saradnju u okviru regiona i šire.

Ambasador Јaćimović i premijer Zaev su takođe konstatovali da između Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije nema otvorenih bilateralnih pitanja već samo uslovi za unapređenje odlične dosadašnje saradnje kako u pogledu savladavanja ekonomskozdravstvene krize tako i u odnosu ekonomsko-trgovinske saradnje, energetike i oblasti značajnih za građane dviju država.

Na kraju sastanka premijer Zaev je istakao da je Republika Sjeverna Makedonija opredjeljena da nastavi i unapređuje dobre prijateljske i partnerske odnose između dvije zemlje.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo od inicijative za regionalnu saradnju i spremnost za što skorije ostvarivanje evrointegracijskog strateškog cilja Republike Sjeverne Makedonije, kao i BiH.