latinica  ћирилица
22/09/2020 |  14:06 | Autor: SRNA

Mandić: Nova vlada, pa borba protiv korupcije i kriminala

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je da će prvi zadatak nove crnogorske vlasti biti popravljanje stanja u pravosuđu i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
Andrija Mandić - Foto: RTRS
Andrija MandićFoto: RTRS

On je ocijenio da je "dobra" dinamika u dosadašnjim pregovorima između predstavnika tri koalicije koje su osvojile većinu na izborima, uzimajući u obzir da veliki broj subjekata treba da čini Vladu Crne Gore.

- Mi bi sutra trebalo da imamo konstituisanu parlamentarnu većinu od 41 poslanika iz koje će potom da nastane Vlada Crne Gore. Ovi poslanici imaju imaju dobru želju i namjeru da konstituišu vladu, ali smo, takođe, poslali poziv strankama nacionalnih manjina da su i za njih vrata otvorena - rekao je Mandić za N1.

On je dodao da je poziv poslat i onim strankama koje su se opredijelile da će svoj stav o učešću objaviti nakon održavanja parlamentarnih izbora.

Mandić smatra da prilikom konstituisanja Skupštine ne treba da postoji saradnja sa DPS-om i da nova vlast treba da "bude vlast diskontinuiteta, a ne kontinuiteta".

- Crna Gora je danas zarobljeno društvo. Ta takozvana duboka država koja postoji, a koju je izgradio DPS traži temeljno preispitivanje. Imamo problem u pravosuđu, vladavini prava i veliki problem sa organizovanim kriminalom. Nova vlada treba da se posveti tim pitanjima - navodi Mandić.

On je rekao da ni jedan predsjednik Srbije nije uradio više za Srbe u Crnoj Gori od Aleksandra Vučića.

- To se ne može demantovati, jer su konkretni rezultati tog učinka vidljivi svima na ovom prostoru - rekao je Mandić i dodao da Srbi u Crnoj Gori nisu nacionalna manjina, da je to njihova država, kao i da žele da sa maticom imaju najbolje moguće odnose.