latinica  ћирилица
22/09/2020 |  17:45 | Autor: SRNA

Tegeltija o prijedlogu za direktora OBA: Sačekaću stav Komisije

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da će još neko vrijeme sačekati na stav Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije, a potom će predložiti Savjetu ministara imenovanje direktora te agencije i njegovog zamjenika.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Teletija je rekao da je dugo vremena prošlo kako je upućeno pismo i zatražen stav Komisije, koja očigledno ima nekih svojih poteškoća da se sastane i zauzme konačan stav.

- Јoš neko vrijeme daćemo šansu Komisiji da iznese svoj stav, kao što su to uradili i drugi koji učestvuju u procesu predlaganja, a nakon toga, cijeneći mišljenja koja sam dobio i koja dobijem, predložiću Savjetu ministara u redovnu proceduru imenovanje direktora i zamjenika direktora OBA - rekao je Tegeltija u Istočnom Sarajevu.

On je podsjetio da je procedura imenovanja direktora i zamjenika direktora OBA u toku i da je kao predsjedavajući Savjeta ministara predlagač.

- Konačnu odluku o tome donosi Savjet ministara, ali je u proceduri imenovanja potrebno pribaviti mišljenja zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara, Predsjedništva BiH i Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA - podsjetio je Tegeltija.