latinica  ћирилица
22/09/2020 |  20:10 ⇒ 23/09/2020 | 08:42 | Autor: TANЈUG

Abazović predložio Krivokapića za mandatara, DF odbio

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović predložio je na današnjem sastanku u manastiru Ostrog da nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić bude mandatar crnogorske vlade, ali je, kako pišu podgoričke Vijesti, Demokratski front to odbio.
Zdravko Krivokapić (foto:Mara Babović) -
Zdravko Krivokapić (foto:Mara Babović)

Kako je rečeno tom listu, lideri DF tvrde da Krivokapić više nema jedinstvenu podršku te koalicije i da ne mogu da ga podrže kao mandatara dok ne preispitaju povjerenje prema njemu na stranačkim organima.

Lideri političkih partija su na današnjem sastanku sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem pokušali da približe stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore.

Kako su rekli izvori Vijesti, pokušali su da se dogovore o predsjedniku Skupštine i mandataru.

List navodi da bi mjesto šefa Parlamenta trebalo da pripadne Demokratama.

Predloženo je i da poslanici nove većine, njih 41, potpišu da Krivokapić bude mandatar i da on održi sastanke sa svim partijama i sastavlja vladu.

Kada se većini učesnika činilo da je sve dogovoreno, jedan od lidera DF je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje povjerenja u koaliciji.

Na sastanku je saopšteno i da se očekuje da koalicija "Crno na bijelo" ili eksperti koje oni predlože kontrolišu bezbjednosni sektor (Ministarstvo odbrane, policija i Agencija za nacionalnu bezbjednost) i da je to očekivanje međunarodne zajednice.

Sastanku su, pored mitroploita Amfilohjia, prisustvovali Krivokapić, Abazović, episkop budimljansko-nikšićki Јoanikije, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Јoković, funkcioneri Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica i funkcioner URA Zoran Mikić.