latinica  ћирилица
23/09/2020 |  09:15 ⇒ 09:15 | Autor: srpskainfo.com

Kisić Tepavčević: Najviše sumnjivih na prisustvo virusa dolazi iz Crne Gore i BiH

Od petka je za sve državljane koji se vraćaju u Srbiju stupila na snagu mjera koja ih obavezuje da se po povratku prijave i budu pod zdravstvenim nadzorom zbog virusa korona.

Prema posljednjim podacima, do danas je ukupno pod nadzorom 23.000 ljudi.

- Dosta njih se vratilo prije perioda koji je predviđen za nadzor i odgovorili su na naš apel da se vrate. Od petka od 18.00 časova, otkad je počeo nadzor do jutros 23.000 naših građana, odnosno više od 2/3 se prijavilo i nalaze se pod nadzorom – rekla je za RTS zamjenik direktora instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Bilo je i onih koji su sumnjivi na prisustvo virusa te su upućeni u kovid ambulante.

– Najviše ih je sa područja Crne Gore i BiH, ali i iz drugih zemalja, prije svega iz Hrvatske, Turske, Albanije. Ono što je značajno jeste da nakon popunjavanja testa samoprocjene kod njih 36 koji su se vratili je procijenjeno da su sumnjivi na prisustvo virusa, te su upućeni u kovid ambulantu gdje su podvrgnuti daljim procedurama – istakla je Kisić Tepavčevićeva.

Ona je dodala da i na osnovu broja građana koji su se prijavili može da se vidi efikasnost procedure.

– Oni koji su prošli kroz proceduru rekli su da je jednostavna i da je za to potrebno par minuta – naglasila je Kisić Tepavčevićeva, piše Blic.