latinica  ћирилица
23/09/2020 |  11:58 ⇒ 12:00 | Autor: SRNA

PDS podržao kandidata SNSD-a za gradonačelnika Gradiške

Penzionerska demokratska stranka /PDS/ sedma je politička partija koja je podržala kandidata SNSD-a za gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića na predstojećim lokalnim izborima.
Adžić i Banjac - Foto: RTRS
Adžić i BanjacFoto: RTRS

Sporazum podrške kandidatu za gradonačelnika danas su u sjedištu SNSD-a u Gradišci potpisali vršilac dužnosti predsjednika PDS-a Boško Banjac i Adžić, koji je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Gradiška.

Banjac je rekao da PDS neće učestvovati na lokalnim izborima, ali da je Predsjedništvo stranke odlučilo da u svim opštinama i gradovima podrži aktuelne gradonačelnike, i načelnike vladajuće stranke.

On je istakao da PDS daje punu podršku Adžiću jer je u aktuelnom mandatu kao gradonačelnik prepoznao probleme penzionera u Gradišci i na sve moguće načine uticao na poboljšanje njihovog položaja.

Adžić je izrazio zadovoljstvo zbog podrške PDS-a njegovoj kandidaturu, ističući da je to dokaz da su penzioneri prepoznali da je aktuelna gradska vlast nastojala da i u teškim finansijskim uslovima izdvoji dodatna sredstava za penzionere.

- Gradska uprava je, u odnosu na period od 2012. do 2016. godine, u posljednje nepune četiri godine udvostručila izdvajanja za Udruženje penzionera. U dogovoru sa gradiškim Domom zdravlja vratili smo i pravo penzionerima mlađim od 65 godina da koriste usluge primarne zdravstvene zaštite bez plaćanja participacije, a na teret gradskog budžeta - naglasio je Adžić.

Sporazum podrške Adžićevoj kandidaturi za gradonačelnika Gradiške, osim SNSD-a, ranije su potpisali Ujedinjena Srpska, Demos, DNS, Socijalistička partija i Socijalistička partija Srpske.