latinica  ћирилица
23/09/2020 |  12:52 ⇒ 12:56 | Autor: RTRS

Banjaluka: Novi sadržaji za rekreativce u naselju Sime Matavulja (FOTO)

Novi rekreativni sadržaji u naselju Sime Matavulja trebalo bi da budu izgrađeni već za dvadesetak dana, u okviru plana kojim se nastoji u svakom gradskom naselju napraviti što više prostora za rekreativne aktivnosti.
Novi sadržaji za rekreativce u naselju Sime Matavulja, Foto: banjaluka.rs.ba -
Novi sadržaji za rekreativce u naselju Sime Matavulja, Foto: banjaluka.rs.ba

U okviru ovog plana, u naselju Sime Matavulja, na platou između Ulice Drage Malića i tranzita, u toku je izgradnja dva parka za pse, sportskih terena i pješačkih staza.

- Trenutno se radi na izgradnji pješačkih površina i instalacija za kućice i postrojenja za kupanje pasa, što će biti prva samouslužna praonica za pse u gradu. Parkovi za pse će biti ograđeni adekvatnom ogradom i opremljeni opremom za treniranje pasa i urbanim mobilijarom – isitču u nadležnom odjeljenju.

Uz ranije sagrađene terene za fudbal i odbojku, te teretanu na otvorenom, na ovoj lokaciji će biti izgrađeni tereni za basket i boćanje, staza za trčanje, te pješačke površine, što će ovu lokaciju učiniti prijatnim mjestom za druženje kao i za bavljenje različitim sportovima i rekreacijom.

Kada je u pitanju košarkaški teren, izlivena je ploča, a u toku je nabavka podloge, dok su na budućoj trim stazi postavljeni ivičnjaci te je preostalo da se pospe malč kao podloga.

- Trim staza će biti dužine 200 metara i širine 1,2 metra – kažu u Odjeljenju za komunalne poslove.