latinica  ћирилица
23/09/2020 |  15:56 | Autor: SRNA

Organizacija starješina VRS: Propagandna akcija SDA i Memorijalnog centra Srebrenica

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske saopštila je da su brutalni napadi i neargumentovane optužbe na račun premijera Srpske Radovana Viškovića propagandna akcija Memorijalnog centra Srebrenica i rukovodstva SDA na čelu sa Bakirom Izetbegovićem kojima smeta uspjeh Srpske, njena spoljna i unutrašnja politika, pa izmišljaju afere protiv srpskih rukovodilaca.
Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org) -
Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org)

Iz ove organizacije naglašavaju da je neshvatljivo da bošnjačkoj strani do te mjere smetaju uspješni ljudi poput premijera Srpske Radovana Viškovića, pa izmišljaju njegovu odgovornost za ratni zločin, a sve svoje kadrove, počinioce ratnih zločina snažno podržavaju i postavljaju na ključne funkcije nastojeći posredstvom njih ostvariti ratne ciljeve, koje nisu ostvarili tokom rata.

- Poznato je da je bošnjački član Predsjedništva Šefik DŽaferović, umjesto krivične odgovornosti za masovne zločine nad Srbima u Zenici i podrške mudžahedinima, davno trebao biti sudski procesuiran. Drugi bošnjački član Željko Komšić, nosilac zlatnog ljiljana za ubijanje Srba sada dijeli lekcije o pravdi i poštenju - navodi se u saopštenju.

Iz Organizacije starješina Vojske Srpske ukazuju da je slično i sa ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Selmom Cikotićem za koga je već pokrenut krivični postupak, ali da to ne smeta SDA da bude njihov nezamjenljiv kadar za najviše funkcije u BiH.

Starješine Vojske Republike Srpske osuđuju ovakvo dvojno ponašanje političkih struktura BiH koje izdižu svoje ratne kadrove, uprkos ratnim zločinima, na najviše funkcije, a istovremeno optužuju predstavnike srpskog naroda i svih koji ne misle kao SDA.

- Pružamo punu podršku institucijama Srpske i srpskim predstavnicima u zajedničkim institucijama BiH u odbrani Republike Srpske i čelnih predstavnika kojima je narod dao povjerenje na izborima. Očito je cilj ovakve politike SDA kriminalizovati cijeli narod, čemu se moramo suprotstaviti - poručuju iz Organizacije starješina Vojske Srpske.