latinica  ћирилица
23/09/2020 |  17:41 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Bečić izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore (VIDEO)

Lider koalicije "Mir je naša nacija" i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izabran je za predsjednika Skupštine Crne Gore.
Aleksa Bečić (foto:Savo Prelević) -
Aleksa Bečić (foto:Savo Prelević)

Za njegovo imenovanje glasalo je 45 poslanika, a protiv je bio jedan poslanik, dok je praznih listića bilo 25.

- Zaklinjem se da ću dužnost vršiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savjesno, tako mi Bog pomogao - rekao je Bečić nakon glasanja.

Prije glasanja poslanici koalicija "Za budućnost Crne Gore i "Crno na bijelo", poslanici Bošnjačke stranke i poslanik Albanske izborne liste "Genci Nimanbegu-Nik Gjeloshaj", Nik Đeljošaj najavili su da će podržati prijedlog da Bečić bude predsjednik Skupštine.

DPS i SDP najavili su da će biti suzdržani, dok su Andrija Popović (Liberalna partija) i Socijaldemokrate Crne Gore rekli da će biti protiv izbora Bečića za predsjednika parlamenta.

Prije glasanja o izboru Alekse Bečića za predsjednika skupštine, svi poslanici nove parlamentarne većine podržali su Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove vlade.

Izbor predsjednika Parlamenta i mandatara za sastav nove vlade poslanicima Skupštine Crne Gore čestitao je princ Filip Karađorđević.

Izvor: RTRS/vijesti.me