latinica  ћирилица
24/09/2020 |  07:38 ⇒ 11:41 | Autor: SRNA

Savjet ministara o finansijama, ekonomiji i bezbjednosti

Savjet ministara trebao bi na današnjoj sjednici da razmotri nacrt sporazuma o grantu vrijednom pet miliona evra za smanjenje posljedica virusa korona za mala, srednja i mikropreduzeća putem Evropskog fonda za BiH.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Prema predloženom dnevnom redu, ministri trebaju da razmotre i izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvu polovinu ove godine, kao i informaciju Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara o stanju u oblasti migracija u BiH za jun 2020. godine.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i prijedlog odluke o izmjeni odluke o raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje u opremi i drugim sredstvima.

Na prijedlog Direkcije za ekonomsko planiranje predviđeno je razmatranje informacije o fiskalnoj održivosti BiH, ekonomskim trendovima u BiH u periodu januar-mart ove godine, te informacije o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar-jun 2020. u BiH.

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara predlagač je informacije o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2021. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova u zgradi institucija BiH.