latinica  ћирилица
24/09/2020 |  09:38 ⇒ 13:17 | Autor: RTRS

NSRS: Glasanje o apsolviranim tačkama

U Narodnoj skupštini Republike Srpske održano je glasanje o apsolviranim tačkama.

 Poslanici su prethodno razmotrili Izvještaj Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske o radu za 2019. godinu.

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske prošle godine je izdala, odnosno produžila pet dozvola za obavljanje elektroenergetskih djelatnosti, rekao je predstavnik ove komisije Nedeljko Sredić.

Podnoseći izvještaj o radu ove komisije za 2019. godinu na sjednici Narodne skupštine, Sredić je rekao da je Regulatorna komisija izdala 40 sertifikata za proizvodna postrojenja, od čega 36 novih sertifikata, dok je u tri slučaja vršena izmjena sertifikata, a jedan sertifikat je prenesen na drugo lice.

Obračunata premija na tržištu osiguranja Republike Srpske u prošloj godini iznosila je 236,6 miliona KM i veća je u odnosu na 2018. godinu za 4,7 odsto, navodi se u izvještajima Agencije za osiguranje Srpske o stanju sektora osiguranja u Republici Srpskoj, te o radu i o finansijskom poslovanju u za 2019. godinu, koje danas razmatra parlament Srpske.

Tamara Pejić Petrović je, podnoseći ove izvještaje u Narodnoj skupštini u ime Agencije za osiguranje Republike Srpske, rekla da je na dan 31. decembar 2019. godine bilo upisano 15 društava za osiguranje sa sjedištem u Republici Srpskoj i 11 filijala društava za osiguranje čije je sjedište u FBiH.

Poslanici su sinoć razmatrali izvještaj o radu MUP-a Srpske za prošlu godinu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da će biti nastavljeno podizanje svih kapaciteta MUP Srpske na što viši nivo s ciljem očuvanja bezbjednosti građana i njihove imovine.

U Parlamentu Srpske je i dan za glasanje o prethodno razmatranim tačkama.